Borani banjan- stekt aubergine i tomatsås

Kök

Asiatisk

Tid

35 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

Friterad att aubergine i tomatsås

Instruktioner

Ljuvligt och fantastiska GOTT maträtt från Afghanistan,  friterad aubergine i  hett tomatsås som serveras vitlökssås och färska bröd.  Perfekt till färska bröd

 

 

 

Recept för 4 portioner

 

2 st  aubergine  600 g

olja att fritera

 

Såsen 

1 burk krossade tomater

1/2 gul lök hackat

3 st vitlöksklyfta  pressat

2 st gröna chili hackat

2 st tomater färska  Skär skivor

1 liten gul lök  ( SKÄR  strimlor)

1 msk tomatpure

1 tsk gurkmeja

1 tsk spiskumminen

1 tsk paprika pulver  Kan utesluta

1 buljongtärning

2 dl vatten

salt och peppar

2 msk olja

Vitlökssås 

2 dl yoghurt Turkisk

0,5 dl vatten

1 vitlöksklyfta

1 tsk oregano torr

salt och peppar

färska persilja att garnera vid servering.

 

 

Så här gör du , börjar att skära  aubergine fina tunna skivor. Hetta upp olja i en panna och fritera aubergine varje sida tills de blir gyllenbruna. Låt rinna av .

Sakla löken , vitlöken och stek i olja 2 minuter. Tillsätt tora kryddor och rör runt lite. Häll över krossade tomater , tomatpure , vatten och smula ner buljongtärning. Låt koka 15-20  minuter.   Varva runt skivade tomater, friterade aubergine, löken och chili och låt koka på låg värme 10 minuter.

Under tiden förbered såsen genom alla blanda alla ingredienserna i en skål och ställa i kylen.  I en stor fat lägg  såsen första och toppa auberginer gryta och avsluta med att garnera yoghurt, oregano och färska persilja.

 

 

Hoppas att ska smaka

Vad tyckte du om receptet?

2 Responses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier