Baghrir semla – Fluffiga och luftiga pannkakor

Kök

Östeuropeisk

Tid

60 min

Portioner

8

Svårighet

Enkel

Baghrir semla . Marockansk fluffiga pannkakor.

Instruktioner

Baghrir är Marockanska pannkakor som man serverar  med smälta smör och honung. Baghrir serveras under fast månad (ramadan ).  Om du är sugen på semla och inte tid att knåda degen så tycker jag blanda ihop pannkakor smeten och servera vispad mandelmassa och lätt vispad grädde.  super gott

 

Recept för 10 st  baghrir pannkakor

3 dl mannagryn

1,5 dl vetemjöl

2 msk strösocker

1 tsk torr jäst

1 tsk kardemummakärnor, mortlade

1 tsk bakpulver

6 dl vatten  ljummet

nypa salt

 

 

Fyllningen  

150 g mandelmassa

1 dl mjöl

0,5 tsk kardemummakärnor, mortlade

1 dl mandelspån rostat

2 dl grädde

1 tsk vaniljsocker

1 msk florsocker.

 

Gör så här

Blanda i en bunke mannagryn, mjöl, jäst, bakpulver och kardemumman, socker och salt. Häll över vattnet lite i taget. Rör tills allt går ihop. Mixa smeten med handmixer och täcka med kökshanddukar och låt jäsa 35- 40  minuter på raumtemperatur. Under tiden förbered fyllningen. Rosta mandelspån på en torr panna 2-3 min och låt sidan. Mortla kardemummakärnor tillsammans  rostade mandelspån. Lägg i en  skål rivna mandelmassa, mjölk, mortlade kardemumma och mandelspån. Blanda ordentligt och ställa in kylen.  Efter jäsningen ser smeten som en surdeg och bilder massa bubblar. Rör ordentligt och mixare en gång till för att slet och fint smet. Hetta upp en torr panna utan olja. Häll upp smet och grädda baghrir tills det bildas bubblor på ovansidan och det blir het torr. Du kan int vända pannkakorna. dem ska gräddas på en sida. Lägg pannkakor på en kökshandduk och lägg inte på varandra medan dem är värma.  Försätta tills alla pannkakor är gräddade. Vispa lätt grädde , florsocker, vaniljsocker och servera baghrira tillsammans med grädde mandelmassa och njut. 

 

 

Mixare gärna efter jäsningen

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier