Cookies med dulce de leche

Kök

Afrikansk

Tid

1.5 min

Portioner

16

Svårighet

Enkel

mjuka sga cookies med vit chocolate och pistagenötter

Instruktioner

Dulce de leche-fyllda cookies med vit choklad och pistagenötter. Världens godaste cookies enligt mina barn. Här hittar du också chocolate chip cookies med mörk choklad. Chocolate chip cookies  med mörka choklad.     Allså med bryn smör gör det såå himla skillnad  i smaken.

 

 

Ingredienser

 

Satt ugnen 175 grader

1 dl farinsocker

2 dl strösocker

180 g smör

1 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

0,5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

2 st ägg

1 msk kaffebryggaren

150 g vit choklad

3 msk pistaschnötter

1 dl Dulce de leche .

 

Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt. Lägg farinsocker och strösocker i en skål och tillsätt det brynta smöret. Blanda och rör ner ett ägg i taget och kaffe .Sikta i de torra ingredienserna och blanda tills allt har blandats precis.  Blanda i hackad choklad och pistagenötter. Plasta in och ställ in i kylen i 1,5 timme.

Klicka ut 1 tesked dulce de leche och ställ in i frysen under tiden. Rulla små bollar och gör en grop för att fylla med dulce de leche. Ta 1 matsked kakdeg i handen, rulla och platta ut till en liten pannkaka på handflatan. Placera en boll av fryst dulce de leche på pannkakan och nyp försiktigt ihop degen. Rulla sedan försiktigt degen till en boll. Placera bollarna på bakplåtspappret med cirka 5 cm avstånd från varandra. Baka mitt i ugnen i 12 minuter. Låt svalna en stund före servering.

 

 

Hopoas att ska smaka .

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier