linssallad med berbere dressing. Årets godaste sallad

Kök

Afrikansk

Tid

0 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

En av godaste sallad om du frågar mig. Riktigt gott och jätte mättande. Servera gärna som hel måltid eller vis buffé. Linssallad med berbere dressing. Årets godaste sallad med Afrikanska smak 3-4 portioner 2 dl gröna linser 1/2 rödkål 1 dl persilja 2 st morötter 1 burk majs (160g ) 2 st selleri 1 liten rödlök 1 dl valnötter Dressing 1 msk berbere Liten riven ingefära 1 liten vitlöksklyftor 2 msk olivolja 2 msk yoghurt 1 msk vatten 1 saft från en citron Salt och peppar Så här gör du , Börjar med att lägg i en kastrull 2 el lins och 6 dl vatten och 1/2 buljongtärning. Koka 15 -20 minuter. Under tiden förbered genom att ringa va morötter med rivjärn stor delen. Skär rödkål fint strimlor och även rödkål. Hacka Selleri, nötterna, persilja. Blanda i en skål alla ingredienser till dressing. Lägg i en stor hackade grönsaker och tillsätt nya kokta linser. Blanda allt och ringla över med dressing och avsluta med toppa nötter och persilja och eventuellt mer berbere. Servera direkt och ställa in kylen tills servering. Hoppas att ska smaka .

Instruktioner

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

2 Responses

  1. Supergod och matig sallad som var god för sig själv, men också som tillbehör.
    Denna gör vi igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Search
Liknande recept
Kategorier
Kategorier