Grötfrallor med chiafrön

Kök

Östeuropeisk

Tid

25 min

Portioner

6

Svårighet

Enkel

Färska frallor med goda tillbehör är helgens höjdpunkt.

Instruktioner

Nybakat bröd/ frallor  är en av godaste som finnas.  Helgen går alltid upp förr  alla och gör fin frukost eller annorlunda än var dagarna . Barnen uppskattar och jag njuter att se mina barn  äta.  Allt är sin ordning helt enkelt.

 

 

Grötfrallor med chiafrön

6-8  st

3 dl  havregryn

4,5 dl vetemjöl

1 msk torr jäst

2 msk honung

4 msk rapsolja

3 dl ljummet vatten

0,5 tsk salt

3 sms chiafrön stt strö över

2 kallt vatten att pensla på frallorna

 

 

 

Gör så här , sätt ugnen 225 grader

Blanda i en skål, vatten, jäst och honung och lägg åt sidan 5 min. Tillsätt olja, hälften av mjölet och rör med slev. Rör ner resterande mjöl, havre, salt och blanda allt väl. Täcka bunken med plast ordentligt och ställe in kylen.  Ta ut degen  20 minuter innan.  Mjöla din arbeta ytan och dela degen 8 st och lägg på ugnen form med bakplåtspapper under.  Pensla frallorna med kallt vatten och strö över chiafrön.   Grädda i mitten av ugnen 17 minuter. För att få perfekt krispig på  ytan så ska du slänga halv glass vatten nedre delen i ugnen.  Njut färska bröd

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier