Frallor med äpple och chiafrön

Kök

Afrikansk

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Enkel

Frasiga frallor.

Instruktioner

Frasiga och mjuka på insidan frallor med rivet äpple och chiafrön.

 

 

Recept ger dig 10 stora frallor

6 dl vetemjöl

4 dl ljummet vatten

2 ts torr jäst

1 msk olivolja

1 msk honung  ( kan uteslutas ) för att äpple är  söta )

1 tsk salt

2 st äpple

1 msk chiafrön.

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll över oljan och vattnet. Blanda med en slev tills allt har blandats ihop. Riv äpplet med den grova sidan av rivjärnet, det behövs inte att skalas, och kläm ut all vätska. Tillsätt chiafrön och det rivna äpplet och fortsätt att blanda med sleven. Täck över skålen med en kökshandduk och låt degen jäsa i 20  minuter.  Mjöla din arbetsyta och forma degen till 10 lika stora bullar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.

Baka i mitten av ugnen i 20 minuter och kasta  en halv glass med vatten i den nedre delen av ugnen. Detta ger bullarna en frasig yta. Låt dem svalna en stund innan du njuter av dem. Hoppas att ska smaka !

 

 

Vad tyckte du om receptet?

One Response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier