Ostfyllda bullar

Kök

Afrikansk

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Enkel

Ljuvligt gott bröd / bullar

Instruktioner

De här bullarna/bröden blev uppätna så fort jag stängde av kameran. Otroligt goda ostfyllda bullar som penslas med vitlökssmör. Mina barn kallade dem bröd medan jag höll fast vid bullar. VAD HADE DU KALLAT DEM?”

 

 

Recept för 6 st bullar

 

6,5 dl vetemjöl

3 dl yoghurt  turkiska

1 dl mjölk

1 msk torr jäst

1 msk olja

1 msk strösocker

,5 tsk salt

 

Ost fyllningen

250 g mozzarella riven

20 g smör

1 vitlöksklyfta

1 msk persilja

1 ägg att pensla.

 

 

 

Gör så här: Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll sedan över yoghurt, mjölk och olja. Spara lite mjöl till bakningen senare. Knåda degen ordentligt och låt den jäsa i 30 minuter. Dela degen i 6 lika stora delar och låt dem vila i 10 minuter. Mjöla bordet och kavla ut en degbit till en rektangulär platta. Skär remsor och rulla sedan ihop dem från långsidan för att forma bullar, eller så kan du välja att behålla långsidan intakt. Pensla med vispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Under tiden förbereder du vitlökssmöret genom att smälta smöret i en liten kastrull och tillsätta pressad vitlök och hackad persilja. Så fort du tar ut bullarna från ugnen, pensla dem med vitlökssmör. Jag har serverat dem med tomatsoppa.  Hoppas att ska smaka

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier