Krämig Tikka Masala

Kök

Afrikansk

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Enkel

krämig kyckling gryta med indiska smak

Instruktioner

 

Krämig och otroligt god indisk kycklinggryta som passar till vardagsmat. Alla älskar den rätt , så smakrikt och väldigt enkelt.

 

4 portioner

400 g kycklingfilé

1,5 dl turkiska yoghurt

4 st vitlöksklyftor

1 msk färsk ingefära

1 tsk paprika pulver

1 koriander malen

1 tsk spiskummin

o.5 tsk chili pulver

1/2 citron ssaft

1 msk rapsolja.

 

Såsen

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

liten mängd riven ingefära

1 tsk malen koriander1 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

0,5 tsk chilipulver

2 små skedar tomatpuré

1 paket krossade tomater

1 msk allkrydda eller kycklingbuljongtärning

3 dl grädde (jag använder vispgrädde)

3 msk olja

2 dl vatten

1 msk färsk koriander

 

 

 

 

Gör så här

 

Skär kycklingen i fina munbitar och lägg dem i en skål. Tillsätt alla ingredienser till kycklingen och marinera gärna i 1-2 timmar, men ännu bättre över natten. Hetta upp olja i en panna och stek i 2 minuter per sida. Ta ut kycklingen och lägg åt sidan. Fräs löken en stund. Tillsätt vitlök och ingefära, och blanda väl. Tillsätt de torra kryddorna och tomatpuré, och blanda runt. Häll över krossade tomater, vatten och buljong. Låt såsen koka i 10 minuter under lock. Mixa såsen till en slät puré och tillsätt kycklingen. Grädda och låt puttra i 15 minuter på låg värme. Avsluta med hackad koriander och smaka av med salt och peppar.

 

Hoppas att ska smaka

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier