Caesarsallad med krispig panko panerad kyckling

Kök

Afrikansk

Tid

30 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

Caesarsallad med krispig kyckling

Instruktioner

Härligt caesarsallad med med krispig kyckling och pesta dressing. Långa ifrån den klassiska caesarsallad och det blev så gott

 

4 portioner

4 st kycklinglårfilé

1 dl panko  ströbröd

1 dl vetemjöl

0,5 dl parmesanost

2 ägg

1 tsk oregano

salt och peppar.

Sallad

1 romansallad

12 körsbärstomater

Dressing

1 dl yoghurt

1 msk pesto

1/2 citron

1 vitlöksklyfta

1 tsk senap

3 msk vatten

1 tsk oregano

2 msk parmesanost

salt och peppar

smör och olja stek i

 

Servering

2-3 skivar bröd

Skivad parmesanost

Smörstekta brödkrutonger

 

 

Gör så här

 

Börjar att blanda  alla ingredienser till dressing i en skål och ställe in kylen.  Skär lagom fina skivor brödET och steka med smör 3- 4 minuter.

Vispa ägg i en djup tallrik. Blanda panka och  riven  parmesanost, oregano i en annan talrik  och vetemjöl en Annan djup tallrik. Salt och peppar kyckling på båda sidan. Vända kyckling mjölet och sedan äggblandningen och sedan pankoblandning.  Hetta upp olja och smör i en panna och stek kyckling 3-4 minuter per sida.

Blanda dressing i salladen och spara lite dressing till topping. Lägg på kyckling  och toppa med krutonger, hyvlad  parmesanost.

 

Hade hemma bröd med tranbär men funkar också ljusbröd

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier