Vi älskar indiska mat här hemma och speciellt tikka Masala, är så barn vänligt och alla njuter sin mat utan problem.

Recepten

1 paket  kikärtor
1 morot

1 aubergine
1 stor potatis
1 msk tomatpuré
400 g  krossade tomater
2 st salladslök
1 tsk paprika pulver
1 tsk curry pulver
1 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander pulver
1 gul lök
1 msk ingefära
3 st vitlök
2 msk färska koriander
1 -2 dl grädde/ vegan grädde
1 dl hett vatten
Olja att steka

Nästa allt ingredienser förutom vitaböner.

 

Börjar med att skära aubergine och steka dem i olja tills dem fått färg och lägg åt sidan.

Finhacka lök, vitlök och ingefära. Fräsa dem i olja, tillsätt tomatpuré och stek lite till. Lägg i alla torra  kryddor och fräs lite till. Lägg i hackade potatis, moroten,  krossade tomater och hetta vatten. Låt puttra 10-15 minuter.
Skölj kikärtor, hacka salladslök och koriander. Tillsätt grädde, kikärtor, salladslök och smaka av med salt och peppar. Låt puttra 5 minuter. Vänd i stekta aubergine, koriander och servera.

Jag serverade med (muufo) Somaliska tunnbröd.

Recepten för muufo

3 dl durumvetemjöl
3 dl vetemjöl
2 st riven vitlök
0,5 tsk gurkmeja ( kan uteslutas)
1 tsk jäst
2 tsk socker
0,5 tsk salt
20 g smör smält
1 ägg
1 msk finhackade koriander/mynta
1,5 mjölk
2 dl vatten.

Blanda ihop torra ingredienser och lägg åt sidan. Smält smöret och blanda i mjölk, vatten , ägget och vispa allt tillsammans.

Låt jäsa 1 timme.

Smörja stekpannan första, du kan använda med en djupare slev men det är mycket smidigare att använda sina händer.
Blöta dina fingrar och forma önska strl dina bröd.

Pensla med olja innan vänder så den får fin färg.

Du kan frysa ner dem och sedan värma i mikron några sekunder.

Hoppas att ska smaka!