Blåbärpaj

Kök

Annat

Tid
Portioner
Svårighet

Instruktioner

Finns det något godare än hembakat paj med massa blåbär. Sååå somrigt och riktigt god paj. Jag har båda pajdeg och smulpaj.

Recepten
Pajbotten

3 dl mjöl
150 g smör
1 msk socker
Nypa salt
1- 2 msk iskallt vatten.

Smulpaj
100 g smör
1,5 dl havregryn
2 dl mjöl
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
500 g blåbär
1 citronsaft+ citronzest
1 dl socker
1 tsk kanel
1 dl majsstärkelse.

Gör så här

Rör ihop pajdegen, med alla ingredienser i en matberedare utan vatten och mixa tills allt, tillsätt vattnet lite i taget.

Kavla ut degen och lägg den på botten av en pajform. Nagga med gaffel några håll och ställa in kylen 30 minuter.

Sätt ungen på 225g och förgrädda 5minuter.

SMULPAJ- blanda ihop torra ingredienser till smulpajen och lägg åt sidan. Häll över i en bunke djupt frysta blåbär , lägg i socker, majsstärkelse, kanel, citronsaft och citronzest. Blanda väl.Häll fyllningen över pajdegen. Fördela smuldegen jämnt över bären. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 – 25minuter min. Låt pajen svalna helt innan servering.
Servera gärna med vaniljsås/vaniljglass.

Hoppas att ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier