Åh vad älskar denna gryta, såå himla gott och är perfekt för sådana kalla dagar.  Vegetarisk gryta med Indiska smak är extra lyxigt.

 

 

Recept för 4 portioner

400 g sötpotatis

200 g svartkål

1 msk färska ingefära

4 st vitlöks

1 stor gullök

1 msk garam masala

1 grön chili

1 tsk paprika pulver

1 tsk koriander pulver

4 st färska tomater / 1 BUK krossade tomater

1 msk tomatpuré

2 msk färska koriander

2 st grönsaksbuljong

2 dl vispa grädde

2 dl het vatten

salt peppar

olja

 

Gör så här

 

Skala löken, vitlöken och riva ingefära.   Skala potatis och hacka kål grovt. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken, vitlöken, chili och ingefära en stund. Tillsätt alla kryddor och rör om en stund. Lägg i tomatpuré och mixade tomater. Låt koka allt 5 minuter under lock. Tillsätt sötpotatis, vatten och smula ner buljong  och låt koka 15 minuter tills potatisen är mjuk.  Häll i grädde och lägg i kålen och smaka va salt och peppar.  Sänka värmen och låt koka 10 minuter.  Strö över koriander och servera med önskat tillbehör.

 

Hoppas att ska smaka!