Krämig och riktigt gott currysås  med räkor. Man kan byta med kyckling, grönsaker om man vill.

 

 

 

 

Recept för 4 portioner

400 g räkor

1 burk kokosmjölk

3 msk tomatpuré

1 tsk timjan

0,5 tsk gurkmeja

0,5 tsk kummin mald

1 msk ingefära

1 röd lök

3 st vitlöksklyftor

2 st salladslök

2 msk koriander

1 buljongtärning med fisk med

1 dl vatten

salt och peppar

olja

 

Gör så här

 

Tinna räkorna och torka med hushållspapper.  Krydda salt och peppar och lägg åt sidan. Skala löken, vitlöken, ingefära och finhacka. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken, vitlöken och ingefära en stund. Tillsätt torra kryddor och försätt rör runt. Lägg i tomatpuré och smula ner buljongtärning och stek under omrörning. Häll över kokosmjölk och vatten och låt koka 10 minuter. Rör ner räkorna, salladslök och smaka salt peppar. Låt koka 5-7 minuter och avsluta koriander. Servera gärna med ris och god sallad.