Otroligt smakrikt kyckling som marineras Ethiopian och Eritean berbere kryddblandning över natten. Ni måste bara testa.

Recepten

1 kg kycklinglår
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk citronsaft.

Marineraden

1 dl yoghurt
1 stor lök riven
4 st vitlök riven
2 msk berbere krydda
1 tsk paprika pulver
3 msk olja
1 msk tomatpuré
Salt och peppar.

GÖR SÅ HÄR

Tinna kyckling om du använder frysta. Torka med hushållspapper kyckling och med salt, peppar och citronsaft. Blanda väl och lägg åt sidan.

Skala löken och vitlöken och fin riva med rivjärn. Lägg allt ingredienser en bunke och blanda ordentligt. Häll över marineraden kyckling och massera in med händerna. Täcka kyckling med plastfolie och ställa in kylen över natten.

Sätt ungen på grillfunktion 190 g.
Har du inte grillfunktion, sätta du 225g.

Klä ugnform med bakplåtspapper och grilla kyckling 45minuter. Efter 30 minuter tar ut kyckling och pensla marinaden som bli kvar och grilla ytterligare 15minuter.

Jar serverat med ris och grillat grönsaker.

Hoppas att ska smaka!