Digaag qumbe – Somaliska kycklingryta med kardemumma smak

Kök

Afrikansk

Tid

35 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

SOMLAIKS KYCKILNGGRYTA MED kardemumma OCH KANEL SMAK

Instruktioner

Otroligt ljuvligt och  mustigt gryta med mycket smak. I grund recept ska man ha natura yoghurt i såsen  men hade inte hemma yoghurt och det funkade utmärkt . Om du vill   original recept     så finns det länken nedan

 

 

för 6 portioner

 

600 g kycklingfilé

2  st gul lök

4  vitlöksklyftor

4 st färska tomater

1 msk tomatpuré

1 msk ingefära

2 st potatisar

2 st morötter

1 grön chilli

1 burk kokosmjölk

1 dl vatten

1 tsk kummin

1 tsk koriander

0,5 tsk kardemumma

0,5 tsk kanel

1 tsk paprika pulver

1 tsk gurkmeja

1 buljongtärning

salt och peppar

2 msk finhackat koriander

olja till stekning.

 

Gör så här

 

Börjar med att tina upp kyckling om du använder frysta.  Mixa ihop tomater, paprika till pure och lägg ut sidan.

Skala löken,  vitlöken, ingefära potatisar, morötter och  chili  finhacka.  Torka kyckling med hushållspeppar och skär i munsbitar.  Krydda salt och peppar.

Hetta upp olja i en kastrull och stek kyckling i hög värme  tills den fått fin färg.  Tar ut kycklingen och lägg åt sidan.

Fräs löken 3 minuter och tillsätt ingefära, vitlöken försatt fräsa nån minut.  Lägg i gurkmeja, kummin, kardemumma, kanel, koriander, paprika och stek allt en stund. Tillsätt tomatpuré och rör runt lite, häll över mixade tomater. Blanda väl och låt puttra 10 minuter.    Potatisen, morötter och smula ner buljongen och låt  koka 10 -15 minuter.   Lägg tillbaka kycklingar, kokosmjölken och koka 15 – 20 minuter.  Smaka av salt och peppar och rör ner koriander.

 

Hoppas att ska smaka!

Digaag qumbe- Somaliska kycklinggryta med yoghurt och kokosmjölk

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier