Jag förstår verkligen inte  att jag inte delade  av med  mig denna recepten tidigare. Alldeles underbart och mustigt gryta med med ingefära, vitlök,  kardemumma, kanel, kummin och den får kokas i yoghurt och kokosmjölk. Otroligt gott och passar även perfekt till matlådor.

 

 

 

Recept  för 6 per

 

600 g kycklingfilé

2  st gul lök

4- 6 vitlöksklyftor

4 st färska tomater

2 msk tomatpuré

1 msk ingefära

1 röd paprika

2 st potatisar

2 st morötter

1 grön chilli

2 dl naturel yoghurt  ( funkar bra Turkiska yoghurt)

1 burk kokosmjölk

1 tsk kummin

1 tsk koriander

0,5 tsk kardemumma

0,5 tsk kanel

1 tsk paprika pulver

1 tsk gurkmeja

1 buljongtärning

salt och peppar

2 msk finhackat koriander

olja till stekning.

 

Gör så här

 

Börjar med att tina upp kyckling om du använder frysta.  Mixa ihop tomater, paprika till pure och lägg ut sidan.

Skala löken,  vitlöken, ingefära potatisar, morötter och  chili  finhacka.  Torka kyckling med hushållspeppar och skär i munsbitar.  Krydda salt och peppar.

Hetta upp olja i en kastrull och stek kyckling i hög värme  tills den fått fin färg.  Tar ut kycklingen och lägg åt sidan.

Fräs löken 3 minuter och tillsätt ingefära, vitlöken försatt fräsa nån minut.  Lägg i gurkmeja, kummin, kardemumma, kanel, koriander, paprika och stek allt en stund. Tillsätt tomatpuré och rör runt lite, häll över mixade tomater. Blanda väl och låt puttra 10 minuter.  Tillsätt yoghurt,  potatisen, morötter och smula ner buljongen och låt  koka 10 -15 minuter.   Lägg tillbaka kycklingar, kokosmjölken och koka 15 – 20 minuter.  Smaka av salt och peppar och rör ner koriander.

 

Hoppas att ska smaka!