Malva pudding – Sydafrikanska dessert

Kök

Afrikansk

Tid

60 min

Portioner

12

Svårighet

Enkel

Malva pudding är en  av absolute godaste kakan jag har ätit. Den påminner mig lite som tres leches tårta. Väldigt saftigt och enkelt att baka också. Du kan baka med springform men muffinsen form är roligt att servera till många.

Instruktioner

Recept för 12 muffinsen.

3 dl mjöl

125 g smör

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1 tsk  vaniljsocker

1 tsk vinäger

0,5 dl aprikos marmelad

2 dl farin socker

2 ägg

2 dl mjölk

 

Fyllning

80 g smör

1 dl vatten

1 dl vispa grädde

0,5 dl farin socker

0,5 tsk vaniljsocker

 

Servering förslag

glass

kolasås.

 

Gör så här , satt ugnen 175 grader.

Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Blanda torra ingredienserna i en skål.  Vispa ihop smälta smöret, aprikos marmelad och farin socker och ägg  en stund.  Tillsätt vinäger,  torra ingredienserna och blanda med slev . Tillsätt mjölken lite i taget tills smeten är klumpfri.  Smörja din muffinsen form ordentligt med smör. Fylla muffinsformar halva. Grädde 25 minuter i m mitten i ugnen. Under tiden förbered fyllning, genom att koka ihop grädde, vatten, smör, socker ca 5 minuter och tillsätt vaniljsocker. Ta ut muffinsen och Gör sedan några  hål i kakan med en sticka eller grillspett. Häll försiktigt fyllning och låt sug in sig ca 10 – 15 minuter.  Servera gärna Vaniljglass  och kolasås.

 

Den påminner mig lite som tres leches tårta. Recepten hittar du Här Tres leches tårta- Sydamerikansk tårta.

Vad tyckte du om receptet?

4 Responses

  1. Hej:)!

    Detta ser så himla gott ut!

    Har du lust att skriva ut hur man gör också skulle det vara jätte bra:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier