Alldeles underbart och krämig tårta.  Världen godaste om du frågar mig, själv kakan är superenkel att baka.

Det som gör så krämig kakan är tre sorters mjölken som fyllning.

 

recept  för 16 bitar kaka

 

4 dl mjöl

6 st ägg

1 dl socker

1 dl mjölk

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

0,5 tsk salt

 

Fyllning

410 g rainbow mjölk

1  burk kondenserad mjölk

2,5 dl grädde

1 tsk vaniljsocker.

 

 

Toppning

4 dl grädde

200 g jordgubbar

0,5 tsk kanel mald

o,5 tsk vaniljsocker

 

Gör så här  satt ugnen 175 g.

 

Blanda ihop i en  skål  mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och lägg pt sidan.

Dela äggvita och äggula separat.  Vispa ihop äggula och socker till pösigt.   I en annan skål vispa äggvita och 2 msk socker till det bli fast skum.

Tillsätt mjölken i äggula smeten och sikta  ner mjöl blandning och blanda väl med slev tills allt går ihop. Tillsätt äggvita lite i taget och blanda  försiktig så att du behåller fluffigheten i smeten.  Smörja  ungs form med smör och häll över smeten.

Grädda kakan i mitten av ugnen 35- 40 minuter eller  tills kakan är gräddat färdigt.  Låt svalna kakan helt. Gör små håller med hjälp av gaffel.   Blanda ihop fyllning i en skål och häll över kakan lite i taget och inte allt samtidigt.  Ställa kakan i kylen minst 6 timmer men gärna över natten.

Vispa grädde , vaniljsocker till fluffigt och bre på kakan. Strö över kanel och garnera jordgubbar.

 

 

 

 

3 sorters mjölken.