Gröna linser med parmesanost och spenat

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Ibland bli jag  förvånad  på mig själv hur kan jag slänga ihop något rätt och bli otroligt gott.

Denna rätten har tyvärr inte rickigt namn utan  bara slänga ihop  några ingrediens men kalla ändå gröna linser med parmesan smak

 

 

 

Recept

 

2 dl gröna linser

5 dl grönsaksbuljong/ vatten

100 g baby spenat

1,5 dl parmesanost

2 st salladslök/ liten gul lök

2 st fin riven vitlöks

1 tsk oregano

1 dl olivolja god kvalité

salt och peppar

1 msk finhackat persilja

olja + smör

1 dl vatten

 

Gör så här

 

Tvätta linser  ordentligt och  lägg i en kastrull. Häll över buljongen / vatten och koka tills linserna är genom kokta.

Hetta upp   3 msk olja + smör i en stekpanna och stek salladslöken / gul lök och vitlöken något minut. Tillsätt oregano och kokta linserna. Stek allt under omrörning och häll över vatten. Låt puttra 5 minuter på låg värme.  Mossa häften av linserna med potatisstamp. Rör ner spenaten, parmesanost och  smaka av salt och peppar. Lägg  linserna  på fat och garnera med olivolja , persilja och mer parmesanost.  Servera med färska bröd eller tunnbröd.

 

Hoppas att ska smaka!

 

Vad tyckte du om receptet?

4 Responses

  1. Nästan tomt i kylen idag men så hittade jag det här receptet. Det räddade kvällen 🙂 Jättegott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier