Mustigt och smakrikt linsgryta med jorsnötssmak.     Ni måste bara testa detta recept sååå himla gott.  Detta har serverad med chapati. Recept för  chapati  hittar du Här  Chapati – Östafrikanska tunnbröd

 

 

EN ANNAN recept gröna linser med Italienska smak hittR DU  HÄR Gröna linser med parmesanost och spenat

 

 

 

 

 

 

För 4  portioner

3 dl gröna linser

3 st tomater färska

2 msk tomatpure

1 gul lök

4 st vitlöks

1 msk ingefära

1 tsk  spiskummin

1 grönsaksbuljong tärning

1,5 – 2 dl jordnötssmör

5 dl vatten

olja att steka

salt och peppar

2 msk koriander färska.

 

 

gÖR SÅ HÄR

 

Skala löken, vitlöken och ingefära och finhacka.  Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken, vitlöken och ingefära på låg värme 2 minuter. Lägg i tomat puré, spiskumminen och rör runt lite. Häll över hackade tomater, gröna linser och vatten. Smula ner buljongtärning och låt koka 15 minuter.  Rör ner jordnötssmör och eventuellt mer vatten vid behöv. Blanda väl och sänka värmen och låt små koka 10 minuter till.   Smaka av salt och peppar och lägg i koriander.

 

Servera gärna  med tunnbröd.

 

 

 

 

 

Hoppas att ska smaka!