Dadelbröd med valnötter från Tanzania

Kök

Afrikansk

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Enkel

Dadelbröd med valnötter , från är ur min kokbok som smaker från Afrika

Instruktioner

Reklam för mina kokböcker .

Ett ljuvligt bröd som är beroende framkallande  , såå himla gott bröd . Denna recept kommer min andra kokbok Smaker från Afrika, som hittar massa spännande recepten från 32 Afrikanska länder.  Här kan du beställa boken  Mina böcker 

Perfekt till julklapp till själv eller någon som älskar mat.

 

 

 

jag använder en avlång brödform som är 30+ 8 cm

1 bröd

150 g dadlar

2 dl fingervarm mjölk

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk kanel malen

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smör rumstempererat

1/2 dl farin socker

2 ägg

140 valnötter.

 

 

Gör så här

 

Sätt ugnen 175 grader. smöra bakformen och ställa den åt sidan. Kärna ur och hacka dadlarna . lägg dem i en skål och häll över mjölken. låt gärna stå 20 minuter. Vispa smör och farin socker med elvisp en stund. tillsätt ett ägg i taget och försätt att vispa. häll i dalarna med mjölkblandningen och blanda ordentligt med en slev. Blanda , vetemjöl ,bakpulver , bikarbonat , kanel, vaniljsocker, och salt och tillsätt lite i taget.  Spara några valnötter till garnering och blanda i resten. Häll brödsmeten i formen och garnera med några valnötter. Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter.  Ta ut och låt svalna innan du skär upp brödet i skivor.  Servera precis vad  du tycker om.  Riktigt gott med skivor avokado med lite chiliflakes, eller bara smör.  Njut .

 

 

Hoppas ska smaka

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier