Het köttgryta med potatis och morötter

Kök

Afrikansk

Tid

40 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

köttgryta med chili och ingefära

Instruktioner

Mustigt och het kött gryta  som passar perfekt till färska bröd , kokta ris och pasta.  Serveras med kokta ris och smör stekt kål

Ni måste bara testa

 

 

600 g nötkött  små bitar

1 msk blandat kryddor  ( se recept nedre )

1 stor gul lök hackat strimlor

4 st vitlöksklyftor riven

1 chili  fin hackat

1 msk färsk ingefära  fin hackat

1 tsk paprika pulver

1 tsk gurkmeja

2 tsk matolja

1 msk smör

salt och peppar

1 buljongtärning köttsmak

 

2 st potatis

2 morötter

1 gul paprika  finhackat

1 salladslök hackat

2 st tomater  hackat

1 msk tomatpure

4 -6  dl kokande vatten

1 msk persilja hackat  avsluta

 

 

Så här du gör

 

Skär köttet i mun bitar och  lägg i en skål.  Tillsätt torra kryddor , olja och låt gärna  marinera 1 timme.

Hetta upp olja , smör i en panna och stek köttet lite i taget. Lägg löken, ingefära och vitlök. stek under omrörning en stund. Tillsätt tomatpuré, färska tomater och rör runt. Häll över kokande vatten och smula ner buljongtärning.  Låt koka 30 minuter under lock. Rör  gärna om  då och då under tiden. Lägg i potatisen, morötter och eventuellt mer vatten. Avluta med paprika , salladslök.

 

Hoppas ska smaka

 

Blandat

 

1  tsk koriander malen

0,5 tsk spiskummin

1 tsk  lök pulver

nypa kanel malen

nypa kardemumma malen

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier