Akoho Misy sakamala – Saftigt kycklingfilé

Kök

Afrikansk

Tid

30 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

Saftigt kycklingfilé

Instruktioner

Akoho Misy Sakamalao- ugnsstekt kycklingfilé från Madagaskar.  älskar du vitlök? då kommer du bli förälskat denna rätt. Mycket vitlök och ingefära.

 

Recept för 4 portioner

600g kycklingfilé

10 st vitlöksklyftor

2 msk färsk ingefära

2 msk kokosolja

1 msk honung

Salt och peppar Kokosolja steka i

 

 

 

Smakrikt och otroligt god kycklingfilé som du marinera med bara 3 ingredienser. Recept för 4 portioner 600g kycklingfilé 10 st vitlöksklyftor 2 msk färsk ingefära 2 msk kokosolja 1 msk honung Salt och peppar Kokosolja steka i Gör så här Skala vitlöksklyftorna och ingefära och riva med rivjärn. Lägg i en skål honung, kokosolja och rivna vitlök, ingefära och blanda ordentligt. Torka kycklingfilé med hushållspapper och krydda salt och peppar båda sidan. Lägg kycklingfilé i påse och höll över marinerad. Ställa. Kycklingfilé in kylen över natten. Satt ugnen 150 g . Hetta upp kokosolja i en stekpanna och stek kycklingen med hög värme ca 2 minuter både sidan. Lägg kycklingfilé i ugnsform och baka in ugnen 15 minuter. Låt vila kycklingfilé 5 minuter. Servera gärna med god sallad och god chilisås. Hoppas ska smaka! #akohomisysakamalao #southafrica#africafood #chicken

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier