Puff-puff – Nigerianska friterad bollar med vanilj pulver

Kök

Afrikansk

Tid

45 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

Nigerianska friterad bollar

Instruktioner

Nigerianska friterad bollar är så goda och är omöjligt att äta bara  en eller 2 . Du kan smaksätta vad tycker om allt från  kanel, kardemumma, vanilj eller muskotnöt. jag har en med muskotnöt smak originalen recept. Länken finns nedan

 

 

2 dl vetamjöl

1,5 dl ljummet vatten

1 tsk torr jäst

1 msk socker

1 ml vanilj pulver

1 ml kardemumma malen

nypa alt

olja att fritera

 

Så här gör du

Lägg torra  ingredienser  i en skål. Rör ner vatten och blanda med slev ordentligt tills allt går ihop. Täcka kökshandduk och låt jäsa 25 minuter. Hett upp olja i en djup panna eller kastrull. Lägg smeten i spritspåse bestäm själv vilka storlek du vill. Spritsa direkt i oljan.  Du kan också forma  bollarna med finger men kräver mer övningar. Spritspåsar är enklaste. Fritera bollarna 2-3 minuter och lägg tallrik med hushållspapper under för att rinna av.

 

Servera gärna direkt , dem är alldeles goda när är dem ny friterad.

 

 

 

 

Puff-puff – friterade bollar

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier