Cinnamon Rolls –

Kök

Östeuropeisk

Tid

2 min

Portioner

10

Svårighet

Medel

Cinnamon Rolls eller kanelbullar i långpannan är ev godaste. Tänkte dig en saftigt bullar med len och krämigt frostingt.

Instruktioner

 

recept  10-12 portioner

DEGEN

3 dl mjölk fingret värmt

25 g jäst

0,5  dl farin

0,5 dl strösocker

80  g smör

8-9 vetemjöl

1 ägg

0,5 tsk salt.

 

Fylling: 

130 g smör

2 tsk kanel

1 dl farin socker

1 tsk majsstärkelse

Sockerlag : 

1 dl strösocker

0,5 dl vatten

Frosting:

150 g färska ost

100 smör

1 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker.

 

Gör så här

 

Värme mjölken i fingervärmet och tillsätt jäste , socker och blanda väl. Låt stå 5 min.  Lägg i ägget, kanel, salt  och lite i taget mjölet. Mjöla din arbete yta arbeta degen tillsätt smöret. knåda degen 10 minuter för hand. Täcka degen med en kökshandduk ca 30 minuter.  Under tiden förbered fyllingen genom att blanda i en skål smör , socker, kanel och majsstärkelse och lägg åt sidan. Kavla ut degen till en stor rektangel och bre ut fyllnigen. Rulla sedan ihop till rulla längs med rektangel långsida.   Skär 2 cm tjocka skivor och lägg en ugnsform med bakplåtspapper under.  Plast in formen och låt jäsa bullarna 1,5 timme beroende på temperaturen i ditt kök. Sätt ungen 225 grader. Vispa 1 ägg med lite vatten och pensla på bullarna.  Baka i mitten av ugnen 17-20 eller bullarna är klara. Koka sockerlagen genom att koka ihop socker vatten i en kastrull. Sockret ska lösas upp i vattnet. Pensla sockerlagen så fort du tar ut bullar från ugnen.

Under tiden att bullarna svalnar , gör frostigt genom att vispa ihop alla ingrediensen  till en krämig och len frostingen. Bre frostingen på bullarna , gärna generöst. Du kan servera direkt och ställa in kylen. Hoppas att ska smaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Search
Liknande recept
Kategorier
Kategorier