berbere tofu bowl

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Ni som följde länge  ni vet  att jag älskar  het,  syrligt  och färgglada maten. Just den rätten är såå gott och jag vet  garanterat att ni kommer laga nästan varje dag.  Perfekta till matlådor. Super enkelt och du gör få ingredienser detta.

 

 

 

 

4 portioner

400 g tofu

1 msk färska ingefära

2 st vitlöksklyftor

1 msk citronsaft

2 msk berbere kryddmix

2 msk olja

1 msk honung

2 msk vatten

salt och peppar

olja att steka.

 

Förslag vid serveringen

kokta broccoli

Rödkål

gurka

kokat jasmin ris

 

 

Gör så här

 

Torka tofu med hushållspapper och skär fina tärningen. Lägg i en skål och tillsätt salt, peppar och citronsaft, rör runt lägg åt sidan.  En annan skål blanda rivna ingefära, vitlök, berbere, olja, honung och vatten.  Hetta upp olja i stekpanna och stek tofu tills den blir krispig.  Häll över berbere såsen och stek snabbt allt under omrörning.  Servera gärna  önskat  tillbehör.

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier