Beans. Ugandiska böngryta

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Älskar bönor av alla sort, billigt, mättande och riktigt gott.  jag har alltid olika  bönor min skafferi   som räddar min vardag.

Har du en burk böna hemma med 4 till ingrediens  så kan du fixa middag hur lätt som helst.

 

 

 

 

2 dl röda bönor blottlägg över natten / funkar bra med färdigt kokta

1 pkt krossade tomater

1 gul lök

3 st vitlöksklyftor

1 grön chili

1 msk tomatpuré

1 msk timjan

1 tsk curry pulver

1 tsk  chili  / paprika pulver

3 st lagerblad

1 grönsaksbuljongtärning

1  dl vatten

salt och peppar

olja

 

Gör så här

 

Blottlägg bönor över natten.  I en  kastrull och lägg i blötta bönor, 1/ 2 lök,  2 st vitlöksklyftor  och häll över vatten.

Låt koka 45 minuter  eller tills bönorna är mjuka.  Skala löken, vitlöken och hacka även chili.

Hett upp olja i stekpanna och fräs tillsammans lök, vitlök och chili en stund.  Tillsätt  tomatpuré, timjan  och fräs 2 minuter.

Lägg i krossade tomter , curry pulver och smula ner buljongtärning.  Koka upp  och sänka värmen , låt puttra 10 minuter.

Lägg i lagerblad, bönor och vatten.  Blanda väl och låt koka 15 minuter. Smaka av salt papper.

 

Har serverat chapati men funkar bra med bröd/ ris. Önskar du dig recept för chapati , skriv sökrutan chapati.

 

Hoppas att ska smaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

4 Responses

  1. Jättegod gryta som jag precis testade efter tips från min syster. Jag använde svarta bönor och det funkade toppen! Ska definitivt laga igen och då med brödet (som jag inte hann göra nu)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier