Doro wat – Ethiopian och Eritrea kycklinggryta

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Smakrik och jätte god gryta som passar bröd/rise/ injera

600 g kyckling
4 stora röd lök/ gullök
1 msk ingefära
4 st vitlök
3-4 msk berbere krydda
1 msk koriander pulver

0,5 tsk kardemumma mald

peppar

1 burk  passerad tomater

2 msk tomatpuré
1,5 dl niter kibbeh ( kryddat smör ) funkar ghee också

2-3 dl vatten
4 st ägg

Gör så här

Skala löken och finhacka , riva ingefära och vitlöken.

Fräsa löken på låg värme tills löken slappar all vätska ca 10 minuter. Tillsätt smöret och fräs 2 minuter, lägg i vitlök, ingefära och rör runt lite. Lägg i berbere krydda och låt stek minst 20 minuter på låg värme. Hoppa inte den moment det är viktigaste. Rör om i varje 5 minuter.
Tillsätt nu koriander pulver, tomatpuré, peppar  och stek ytterligare 5 minuter. Lägg i kyckling och rör runt lite. Häll I tomater, vatten, koka upp och sänka värme. Låt putra grytan 30 minuter och rör om i mellan åt.

Förbered ägget under tiden. Koka vatten en stor kastrull och när börjar koka vattnet lägg i ägget och låt koka 10 minuter. Tar ut ägget lägg i iskallt vatten 5 minuter. Skala ägget och lägg i grytan.

Servera med önskade tillbehör.

Hoppas att det ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

2 Responses

  1. Hej Khadija, grym bra recept. Men vad betyder Pkt passat tomater?
    1 paket passerad tomater?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier