focaccia – min favorit bröd

Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Den här brödet behöver tid och kärlek och man ska inte stressa jäs processen

Recepten
3 dl mjöl
2 dl mannagryn
1 tsk jäst
2 dl vatten
0,5 dl olja

3 msk olivolja
4 st vitlök
12 st körsbärstomater
1 tsk rosmarin
Havssalt

Gör så här

Lösa upp jästen med vatten , tillsätt olja, salt . Tillsätt mjölet lite i taget och bland med slev. Du ska inte knåda alls. Låt jäsa 45 minuter. Pensla Olivolja på ugnform som är anpassad och lägg i brödet , tryck till lite på sidan. Sätt ungen 80 g och stoppa in ugnen, låt jäsa 30minuter.
Tar ut degen från ugnen pch vattna fingrarna och tryck flera håll i brödet. Ställ in ugnen igen och jäsa ytterligare 45 minuter. Nu förbereda olja och vitlök dressing, stek olivolja och vitlök på låg värme och bränna inte vitlök låt svalna helt oljan, tar ut brödet och höja ugnens värmen till 225grader. Ringla Olivolja dressing på brödet och strö över rosmarin, körsbärstomater och havssalt. Baka lägst ner i ugnen 30 minuter.

Hoppas att ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier