Saftigt och alldeles underbart  fluffiga frallor som du bakar hur lätt som helst.  Färska bröd till frukosten är alltid uppskattat.   Både russin och morötterna ger sötman.

 

 

 

Recept för 8- 10 frallor

3 dl kallt mjölk

1 påse jäst torr

1 msk honung

3 msk rapsolja

200 g morötter

1 dl russin

1 tsk salt

7 dl mjöl.

 

 

Gör så här satt ugnen 200 g

Skala  morötter 🥕 och riva med  rivjärn.  Blötlägg russin i ljummet vatten ca 10 min.    Lägg mjölken i skål och tillsätt jäst, honung och låt vänta 5 minuter.  Lägg i rivna morötter, olja, russin. Blanda en annan   skål mjölet och salt och tillsätt lite i taget i mjölkblandningen.  Rör ihop med slev tills allt går ihop.  Täcka degen med ren kökshandduk och låt jäsa 20 minuter.

Mjöla din arbetsyta och dela degen 8-10 stora frallor. Du ska inte forma utan bara dela önskat strl. Lägg frallorna  på ugnsform med bakpapper.  Grädda mitten i ugnen 17 min.