Krispiga kycklingvingar med smakrik glaze .

Kök

Afrikansk

Tid

60 min

Portioner

6

Svårighet

Enkel

Det bästa jag vet är när barnen säger ‘Mamma, du måste göra den här igen

Instruktioner

En sån rätt som får hela familjen att samlas vid bordet – kycklingvingar med smakrik glaze 😋 Enkla att göra, och älskade av både små och stora!

 

Ingredienser – Kyckling:

  • 1 kg kycklingvingar

  • 2 msk lökpulver

  • 1 msk vitlökspulver

  • 1 msk paprikapulver

  • 1 tsk bikarbonat

  • 2 tsk gurkmeja

  • Salt & peppar efter smak

Ingredienser – Glaze:

  • 30 g smör

  • 5 vitlöksklyftor (finhackade eller pressade)

  • 2 msk ketchup

  • 1 msk honung

  • 1 msk gochujang (koreansk chilipasta)

  • 3 msk vatten

  • 1 msk sesamfrön

 

Så här gör du:

  1. Förbered kycklingen:
    Torka av vingarna med hushållspapper så de blir riktigt torra – det gör dem extra krispiga i ugnen.
    Krydda med salt, peppar och alla torra kryddor. Blanda ordentligt så allt täcks jämnt. Låt vila i ca 30 minuter.

  2. Tillaga i ugn:
    Sätt ugnen på 200°C.
    Lägg vingarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga i ca 45 minuter.
    Vänd dem efter halva tiden så de blir jämnt gyllenbruna och krispiga.

  3. Gör glazen:
    Smält smöret i en kastrull och tillsätt vitlök. När vitlöken börjar dofta gott, rör i ketchup, honung, gochujang och vatten.
    Låt allt koka ihop i ca 10 minuter tills såsen tjocknar något.

  4. Blanda och servera:
    När vingarna är klara, häll glazen över och blanda försiktigt så alla vingar täcks av den klibbiga, kryddiga såsen.
    Toppa med sesamfrön och gärna lite finhackad salladslök eller persilja.

Servera direkt och njut av varje tugga 😍🔥
Vill du ha extra hetta? Tillsätt lite chiliflakes i

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.