Khadijas Kök: Recept från Östafrika

Utgivningsdag: 2021-11-08
Recensionsdag: 2021-11-08

Fotograf: Helén Pe
Mediakontakt: Clara Lundström

Utgivningsdag: 2021-11-08
Recensionsdag: 2021-11-08
Fotograf: Helén Pe
Mediakontakt: Clara Lundström

I Khadijas kitchen står det östafrikanska köket i fokus med recept på injera, sambusas, dorho wat och femtiotalet andra smakrika, välkryddade rätter.

Mat som många gillar att äta men som få av oss vet hur man lagar! Khadija Mohamud har här samlat sina godaste rätter vars recept annars kan vara svåra att hitta på svenska.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2021-11-08 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Helén Pe Formgivare: Lotta Kühlhorn Thema-kod: Matlagning och kokböcker Antal sidor: 160 Mått: 203 x 268 x 20 mm Vikt: 760 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178872909 (2021-11-08); E-bok, epub3, 9789178872923 (2021-11-08); E-bok, pdf, 9789178872916 (2021-11-08)

Smaker från Afrika

Utgivningsdag: 2021-11-08
Recensionsdag: 2021-11-08

Fotograf: Helén Pe
Mediakontakt: Clara Lundström

Utgivningsdag: 2022-11-23
Recensionsdag: 2022-11-23
Fotograf: Helén Pe
Mediakontakt: Clara Lundström

Smaker från Afrika är Khadijas Mahmouds andra kokbok, denna gång hämtar hon inspiration från stora delar av Afrika.

Khadija Mahmoud vill att fler ska upptäcka den fantastiska mat som kommer ifrån denna kontinents olika kök.

I boken presenteras ett femtiotal smakrika recept, varav många kan vara svåra att hitta i kokböcker på svenska. Kända rätter som shakshuka, tagine och jollof rice samsas med mindre bekanta men lika välsmakande rätter som den gambianska kycklinggrytan med jordnötssmör domoda, den grönsaksgrytan shakalaka och zigni, den mustiga köttgrytan från Etiopien och Eritrea.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2022-11-23 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Helén Pe Originalutgåvans utgivningsår: 2022 Formgivare: Lotta Kühlhorn Boktyp: kokbok, inspirerande, Platser: afrika, somalia, eid Thema-kod: Matlagning och kokböcker, Matlagning: länder, kulturer och regioner Antal sidor: 176 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178874705 (2022-11-23); E-bok, pdf, 9789178874712 (2022-11-23); E-bok, epub3, 9789178874729 (2022-11-23)