Vietnamesiska kyckling curry – ( Cá Ri Gá )

Kök

Asiatisk

Tid

35 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

Godaste curry som DU garanterat lagar flera gånger

Instruktioner

Varje land har sin egen curry i asiatisk kök men denna kyckling curry är full med smak och  riktigt gott.  Perfekt till matlåda också.  jag lagade med kycklinglår men du kan byta file , tofu eller dina favorit grönsaker.

 

 

Recept för 4-6 portioner

1 kg kycklinglår

1 burk kokosmjölk

3 dl buljongen/ vatten

1 stor gul lök

4 st vitlöksklyftor

1 msk ingefära

1 msk curry pulver

2 tsk fisksås

1 tsk ostronsås

3 st potatisar

2 st morötter

1 /2 röd paprika

1 tsk farin socker

1 buljongtärning

1 tsk majsstärkelse

2 st lagerblad

olja att steka i

 

 

Så här gör  du

 

Börjar att skala potatis, morötter och skär grovt.   Hacka fint löken, vitlöken och ingefära. Hetta upp olja i en panna , stek potatisen och morötter tills dem blir mjuka. Ta ut och lägg åt sidan. I samma panna stek kycklingen 4 min per sida och krydda salt och peppar. Tillsätt löken, vitlöken och ingefära och försätt att steka en stund. Lägg i curry pulver och rör runt tills allt går ihop och doftar otroligt hela köket. Häll över kokosmjölk, vatten, fisksås, ostronsås, farin socker, lagerblad   och smula ner buljongtärning. Blanda väl allt och låt koka 25 munter under lock.  Lägg i stekta potatis, morötter, paprika och smak av salt och peppar och tillsätt majsstärkelse som du blandat med lite vatten.  Låt puttra 5 minuter.  Servera med önskat tillbehör. jag har serverat med ris men funkar lika med Nudlar.

 

 

 

hoppas att ska smak 💕

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier