En god hembakat naanbröd med vitlök och koriander smak. Den här brödet gör du på noll tid, behöver inte vänta flera timmar.
Recept
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk socker
0,5 tsk salt
3 tsk olja
1 dl yoghurt
1 dl vatten
2 st vitlök pressen
2 msk färska koriander finhackad
2 msk smält smör.
Blanda torra ingredienserna i en bunke och blanda väl. Lägg i en skål yoghurt, vatten , olja och tillsätt lite i taget i mjöl blandning. Arbeta degen 5 minuter och låt vila degen 10 minuter.
Dela 6 lika stora bollar och kavla eller platta. Tryck ner koriander och vitlök med fingrarna lite försiktigt.
Värm en stekpanna till medelhög temp och baka 3- 4 minuter per sida.
Pendla brödet med smält smöret medan den är varmt.
Hoppas att det ska smaka!
10 Responses
Tack för receptet jag lyckades och det blev gott
tack själv
Hej! 🙂
Undrar bara när man skall tillsätta vatten och olja? Det står inte i texten.
Tack för goda recept! 🙏🏻
//Kristin
Hej! Man ska tillsätt yoghurt, vatten och olja i samtidigt.
Hej, har du glutenfritt recept på naanbröd?
Nej tyvärr
Ska jag baka naanbrödet i stekpannan utan smör/olja? Eller ska jag ha det i?
Hej! Det behöver inte olja eller smör bara att pensla med smör när den gräddat
Jag gjorde de i morse och vilken god frukost vi fick, tack😊
Åh vad roligt att höra, tack själv