Den pajen är såå gott kombination med fetaost och aprikos passar bra ihop.

Recepten

Pajdegen
125 g smör
3 dl mjöl
2 smk kallt vatten
Nypa salt

 

Rör ihop alla ingredienser till pajen degen och tryck ut degen i pajformen så att den hänger ut lite över kanterna. Nagga bottenplattan och kanterna. Låt pajen vila i kylskåp i cirka 30 minuter.

Fyllningen
150 g vitkål
100 g fetaost
2 dl grädde
2 st ägg
12 st aprikos
10 st gröna Oliver
1 gullök
3 st vitlök.
Olja att steka
Salt och peppar
1 tsk oregano

Gör så här

Finhacka vitkål, löken och vitlöken, stek löken och vitlöken nån minut tillsätt sedan kålen och stek tills den bli mjuk och fått färg. Krydda med salt, peppar och oregano, rör runt lite och stäng av värmen.
I en liten bunke blanda ihop ägg, grädde och ställa åt sidan.
Dela aprikoser i mitten.

Sätt ungen på 225
Tar ut pajen och förgrädda 10- 12 minuter.
Lägg vitkålen och lök blandning i den förgrädda pajskalet, Oliver, aprikoser och smula över fetaost och äggsmeten.

Sänka värmen till 200g ugnen.
Grädda pajen nedre delen av ugnen cir 35 minuter.

Persilje pesto

3 msk persilja
1msk solrosfrön
1 vitlöksklyfta riven
2-3 msk parmesanost
2 msk olivolja.

Mortla persilja, vitlök och solrosfrön tillsammans, tillsätt ost, olivolja.

Garnera pajen med persilja pesto och servera med god sallad.

Hoppas att ska smaka