Supergoda majsbiffar som serveras ungrostade blomkål och rödpaprika. Det kräver ingen tid och passar även som matlåda nästa dag.

Recept

700 g majs

1 ägg

1/2 gul lök

1 dl färska koriander

2 st salladslök

3 st vitlök

1,5 dl mjöl

olja och smör

salt och peppar.

Gör så här

Börjare med att skölja majsen och låt rinna ordentligt.

Lägg häften majsen och andra ingrediensen   i en matberedare. Mixa till pure. Häll i en skål  och tillsätt resterande majsen.  Smaka av eventuellt salt och peppar.

Hetta upp olja och smör i stekpannan

Stek biffarna 2-3 minuter per sidan.

Låt  dem rinna på hushållspeppar.

Har serverat med ugnrostade blomkål och rödpaprika och godaste såsen enligt mig.

Såsen

2 dl yoghurt

3 msk majonnäs

2 msk ketchup

2 msk chili sås

2 msk persilja finhackat

1 vitlök finriven

salt och peppar.

Gör så här

Lägg allt ingrediensen i en skål och blanda väl

Ställa in kylen tills servering.