Köttbullar är stor favorit hos alla båda små och stora men  idag har testat med vegofärs för första gången men säger bara woow, vilken överraskning..

Såå enkel att tillaga och riktigt gott färsbullar son sedan kokas i krämig gräddsås.

 

 

Recept

500 g vegofärs- formabara anamma

2 st salladslök  finhackat

2 msk färsk koriander  finhackat

1 msk lök pulver

3 msk soja

1 tsk vitlöks pulver

2 msk olja

3 msk vispa grädde

1,5 dl  ströbröd

2 msk vetemjöl

salt och peppar

smör och olja  att steka köttet.

 

Gräddsås

5 dl grädde

1 stor gul lök

1 msk tomatpuré

2 st vitlöksklyftor

1 dl vatten

1 tsk oregano

1 grönsaksbuljong

1 msk soja sås.

 

Gör så här

Tina upp vegofärsen och lägg i stor skål och tillsätt alla ingrediensen  i färsen . Blanda ordentligt med händerna . Forma till bullar och lägg i en stor fat.

Hetta upp smör och olja  i stekpanna och stek köttet 2-3 minuter per sida. Tar ut köttet och lägg åt sidan.

Skala löken, vitlöken och finhacka. Stek löken, vitlöken samma stekpanna som du stekte köttet.  Stek löken tills den bli mjuk, lägg i oregano, tomatpuré och fräs allt något stund.  Häll över grädde, vatten, soja sås och smula ner buljongtärning. Koka upp och sänka värmen, lägg i köttbullarna och  låt puttra 5 minuter.

Servera önskat tillbehör , passar bara till ris/potatismos/ stek potatis

 

Hoppas att ska smaka!