Krämig vaniljkramig och krispig pajdeg och massa granatäpplefrön,

Riktigt gott och jätte enkel paj.

Recept

4 dl mjöl

200 g smör

0,5 dl florsocker

1 msk kallt vatten

Nypa salt.

 

Vaniljsåsen

2 dl mjölk

1 pkt marsan pulver, allt en påse

1 tsk vaniljsocker

Fyllningen

100 g smör

o,5 dl brunsocker

2 dl grädde

1 dl kondenserad mjölk

2 tsk majsstärkelse.

1 dl granatäpple frön

1 lime både limezest och limesaften.

Gör så här

Blanda ihop ingrediensen till pajen  tills allt går ihop till fin deg.

Rulla in i en plast och ställe i kylen 30 minuter.

Lägg i en skål mjölken, marsan pulser och vaniljsocker och vispa snabbt och ställa in kylen.

Lägg smör, grädde, brunsocker i en kastrul och låt koka upp.

Låt koka upp ca 3 minuter och häll över kondenserad mjölk och majsstärkelse som blandad med vatten. Tar bort från värmen och rör ner lime zest och limesaften. Lägg åt sidan.

Mjöla din arbetsyta med kavla ut degen, använder pajform med avtagbara kanter med diameter 24 cm. Satt ugnen 200 g

Täck pajformen med degen och säga till att kommer till kanterna ordentligt. Nagga botten på pajen med gaffel och grädda pajendegen 20 -25 minuter.   Tar ut pajdegen och låt svalna helt. Blanda ihop vaniljsåsen och gräddsås försiktigt och häll över pajen  och strö över granatäpple frön.    Ställa in kylen 2-3 timmer.

 

Hoppas att ska smaka!