Otroligt och väldigt smakrikt kyckling med asiatiska smak.  Bästa med rätten är att den sköta sig  själv i ugnen medan du lekar med barnen eller du gör något annat.

Perfekt för matlåda nästa dag med ris/ kokt potatis eller bara grönsaker.

 

 

Recept

1 kg kycklinglår

2 bukar kokosmjölk

1 dl vatten

1 stor gul lök

1 citrongräs

4 st vitlöksklyftor

1 msk ingefära

2 st tomater

100 g baby spenat

1 msk grön curry

2 msk  tom yum paste

1msk fisksås

1 msk socker

salt och peppar.

 

Gör så här  satt ugnen 225 g.

 

Tina upp kyckling om använder frysta.  Torka kycklingen med hushållspeppar och krydda salt, peppar  och lägg åt sidan.   Skala löken  vitlöken, ingefära och hacka fint . Hacka grovt tomaterna.  Hackafint hälften  av citrongräsen .

Hett upp oljan i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära och citrongräsen något minut.  Tillsätt både curry paste och fortsätt fräsa allt tillsammans.  Lägg i  hackade tomater och försätt  att steka 5 minuter.

Häll över kokosmjölken, vatten  och rör runt lite och smaka av fisksås , socker, salt och peppar. Koka upp och stäng av spisen.

Häll i såsen i en ugn form och lägg i kycklingen  och baka mitten av ugnen 1 timme.  Tar ut kycklingen och rör ner spenaten.

Servera med nykokt ris och sallad

Nästan allt  du behöver för grytan.

Jag använder två olika curry paste, green curry paste och tom yum paste  men du kan bara använda den gröna. Green curry paste är ganska stark  och tom yum är mild.

 

Hoppas att ska smaka!