Super mört kyckling med härligt och smakrikt kryddor som marineras bara 15 minuter och allt sköter i ugnen.   Sedan toppas med persilja och vitlökröra med citron. Detta är inte ett måste men det höjer smaken otroligt mycket.

 

 

 

 

Recept för 4 portioner

800 g kycklinglår

4 st potatis  lagom stora

4 st morötter  lagom stora

5 st vitlöksklyftor  finhackat

3 msk  persilja

1 gul lök

1 msk paprika pulver

1 msk curry pulver

1 tsk spiskummin

1 tsk garam masala

1 citron saft

1 msk äppelcidervinäger

3 msk olja

2 msk tomat pure

salt och peppar

 

 

Persilja och vitlöksröra 

1 dl persilja

3 st vitlöksklyftor

1 röd lök

3 olivolja

1 citronsaft

1 tsk paprika pulver

1 tsk koriander pulver

salt och peppar.

 

Gör så här

 

Sätt ugnen 200 g

 

Lägg alla ingredienser till kyckling i en matberedare och mixa fint. Skala potatis, morötter och smörja ungsformen med olja.

 

Lägg potatisen, morötter och kyckling  i en smorda formen och häll över marinaden. Låt marineras 15-20 minuter.

Baka  kyckling mitten av 30 minuter. Under tiden förbered persilja och vitlöksröran genom att mixa ihop alla ingredienser.

 

Ta ut kyckling och strö över röran och avsluta finhackat persilja.  Servera gärna med ny kokta ris och god sallad.