ugnsbakat kyckling med granatäpplesås och harissa krydda

()
Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Syrligt, sött, het och smakrikt kyckling som sköter sig själv i ugnen.  Ni måste bara testa.

 

Recept

1,2 kg kycklingklubba

3-4 st gul lök/ rödlök

Såsen

0,5 dl granatäpplesås

2 msk tomatpuré

1 msk brunsocker

1 tsk kanel

0,5 tsk ingefära

0,5 tsk svartpeppar

1 msk harissa krydda ( kan minska eller utesluta)

3 msk olja

4 st vitlök finrivet

3 msk vatten

Garnera

1 granatäpple

2 msk koriander /persilja.

 

Gör så här

Börjare med  att blanda ihop i en skål alla ingrediensen till såsen och lägg åt sidan.

Torka kyckling och i en ugnsforma.

Skala löken och skiva strimlor och lägg på kycklingen.

Häll över såsen och blanda väl. Låt marinera 2-3 timmer eller över natten.  Satt ugnen 225g.

Baka mitten av ugnen 35-40 minuter.

Tar ut kycklingen och toppa granatäpple, koriander/ persilja.

Servera gärna med klyftpotatis och syrligt sallad.

 

Hoppas att ska smaka!

 

 

Vad tyckte du om receptet?

4 Responses

  1. Låter så himla gott! Ska testa! En fråga om receptet för såsen. Det står 0,5 dl granatäpplesås, är det granatäpplejuice du menar?

    1. Tack snälla, nej det är granatäpplesås. den heter på Engelska pomegranate sauce och hittat på en Turkiska affär

  2. Hej !!!
    Fantastiskt gott !!! Kommer absolut att göra detta flera gånger.
    Tack för recept!
    Louise

Lämna ett svar till Johan Alsén Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande recept
Kategorier
Kategorier