Tikka masala är  en av godaste och krämigastes gryta i Indiska köket. Att  byta kyckling mot tofu var  riktigt gott.

Lättlagat och vardagens mat som alla älskar både för barn och äldre.

 

 

 

 

 

Recept för 4 portioner

400 g tofu

3 st vitlöks

1  dl natural yogurt

1 msk ingefära riven

1 tsk curry pulver

1 tsk 0,5 tsk gurkmeja

1 tsk garam masala

salt och peppar.

 

Tomatsåsen

400 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 gullök

4 st vitlök

1 msk ingefära

1 tsk garam masala

1 tsk paprika pulver

1 tsk gurkmeja

1 tsk koriander pulver

3 dl vispa grädde

2 msk koriander färsk

1 grönsaksbuljong tärning

salt och peppar

2 dl vatten

olja steka

 

Gör så här

 

Börjar med att torka tofu med hushållspapper och ordentligt och skär lagom stora.

Blanda alla ingredienser till tofu och låt marinera 30 minuter i kylen eller upp till 12 timmer.  Skala löken, vitlöken och ingefära och finhacka.

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken, vitlöken och ingefära och vänd i alla torra kryddor och rör runt lite. Lägg i tomatpuré och försätt steka under omrörning. Häll över krossade tomater, vatten och grädde. Smula ner buljongtärning och låt puttra 20 minuter.

Här kan du antingen rosta tofu i ugnen eller steka på stekpanna.   Om du rosta i ugn , satt ugnen 200g och rosta tofu 15 minuter.

Eller steka med lite olja i stekpanna. När tomatsåsen är klara så du vänd du tofu försiktigt och avsluta med färska koriander och smaka av salt peppar.

 

Hoppas att ska smaka!