Den kyckling är stor fovarit hos oss och lagar ganska ofta, väldigt kryddig kyckling som marineras 24 timmar. Smakar helt fantastiskt.

Recepten
1,5 kg kyckling lår
6 st vitlök riven
1 msk koriander
1 msk ingefära
1 tsk chilli pulver
2 tsk paprika pulver
1/2 dl citronsaft
2 tsk garam masala
1 msk kummin
1,5 dl Turkiska yoghurt
1 msk tomatpuré (kan uteslutas)
0,5 dl olja
1 tsk salt.

Gör så här

Lägg alla ingredienser till marinerad och lägg åt sidan , medan du förbereda kyckling. Använd du frysa kyckling, låt dem tinna ordentligt. Torka med hushållspapper kyckling och skär två snitt på kyckling, lägg sedan i marineraden och maasera med händerna ordentligt. Ställ in kylen över natten. Sätt ungen på 225 g, tar ut kyckling och Lägg kycklingen på ett galler och ställ sedan på en plåt.

Rosta kyckling i mitten av ugnen 30 minuter, ta ut kyckling och pensla med resterande marinerad som blev kvart i bunken och rosta igen ytterligare 10- 15 minuter.

Servera gärna med naanbröd, raita

Nannbröd

Recepten
6 dl mjöl
2 dl Turkisk yoghurt
2 tsk jäst
0,5 tsk salt
1 msk socker
1,5 dl ljummet vatten
2 msk rapsolja.

 

Lägg alla ingredienser i en bunke och arbetar till smidig deg. Låt jäsa 35minuter.

Sätt ungen på 230 g

Lägg brödet mjölat bakbord och dela 6-8 st. Kavla ut bröden 20 cm. Vill du med vitlök och koriander smak, riva 2 st vitlök och hacka och jätte fint koriander och lägg åt sidan. Stek bröd på spisen första och så fort den börjar få färg brödet under , stoppa in ugnen och grädda 1-2. Pensla sedan med smälta smör och täcka ordentligt, för inte bli torr.

Raita sås

2 dl Turkiska yoghurt
2 msk hackat koriander
1 st vitlök
0 ,5 tsk spiskummin
1 /2 gurka riven
1 tsk honung
Salt och peppar.

Blanda ihop ingredienser och ställ i kylen tills servering.

Hoppas att ska smaka!