Sockerkaka med jordgubbar och lättvispad grädde

Kök

Nordisk

Tid

40 min

Portioner

10

Svårighet

Enkel

Mjuk kaka med kardemumma, yoghurt & jordgubbar Lätt, saftig och perfekt med grädde!

Instruktioner

Sockerkaka med jordgubbar och lättvispad grädde – perfekt till fika, kalas eller sommarens dessert!

 

Ingredienser:

150 g smör, rumstempererat

3 dl vetemjöl

2,5 dl strösocker

1 dl yoghurt

3 ägg

2 tsk bakpulver

1 tsk kardemumma

0,5 tsk kanel

En nypa salt.

 

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. I en skål, blanda vetemjöl och smöret tills det blir en smulig massa.

  3. I en annan skål, vispa äggen tillsammans med strösockret. Tillsätt yoghurten och blanda väl.

  4. Häll äggblandningen över mjöl- och smörblandningen.

  5. Tillsätt bakpulver, kardemumma, kanel och en nypa salt. Blanda försiktigt ihop allt med en slev – vispa inte.

  6. Klä en form med bakplåtspapper runt om. Häll i smeten.

  7. Grädda längst ner i ugnen i 35–40 minuter, eller tills kakan är genom gräddad och gyllene.

  8. Låt kakan svalna helt.

  9. Vispa grädden lätt och toppa kakan, eller servera grädden vid sidan av tillsammans med färska jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier