Riktigt saftigat saffranskakan som hela familjen kan njuta.

 

Recept

5 st små ägg / 4 lagom ägg

200 g smör

3 dl strösocker

4 dl mjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

0,5 saffran

2 tsk vatten

Nypa salt

 

Frozing

250 g mascarpone

1 dl florsocker

1,5 dl grädde

1 tsk vaniljsocker

0,5 g saffran

2 tsk vatten

2 st granatäpple

 

 

Gör så här

 

Smälta smöret och låt svalna.

Lägg i en liten skål saffran och tsk ljummet vatten och låt stå 5 minuter.

Blanda torra ingrediensen i en skål.

Vispa ihop socker och ägget pösigt, häll över smälta smöret, saffran och mjöl blandning. Vispa tills allt går ihop.

Satt ugnen 175 g  och grädda kakan 35 minuter.

Låt svalna helt och hållet.

Lägg i en skål mascarpone  , florsocker, vaniljsocker och vispa till fluffigt. en annan skål vispa ihop grädde och saffran. Vänd i mascarpone  blandning och bre på svalna kakan och garnera granatäpple.

Hoppas att ska smaka!