Saffransfrallor med russin och mandelspån

Kök

Annat

Tid
Portioner
Svårighet

Instruktioner

Saffransfrallor med russin och  mandel, saftigaste och godaste frallor. Älskar du lussekatter och allt om saffran  så kommer du  definitivt  älska dem< x<d.

Detta bröden blev uppäten snabbt med bara smör och mina barn  önskade sig om jag kan baka  dem på juldagen.

Recept

7 dl mjöl

2,5  dl mjölk

1 dl  yoghurt

25 g jäst färska / 1 påse (14 g)

2 msk socker

1 ägg

2 msk olja

1 tsk salt

0,5 g saffran

1,5 dl russin

1 dl mandelspån.

2  smak mandelspån att strö över senare.

 

Gör så här

Börjare med att mortla saffran tillsammans socker och lägg i skål. Häll över 1 dl  ljummet mjölk och låt stå 15 minuter.

Blötlägg russinen 10 -15 minuter.

Ta en annan skål och tillsätt resterande mjölken och jästen och rör runt lite och  låt stå 5 minuter.

Blanda ner saffransmjölken i jästen, lägg i ägget, olja , yoghurt och blanda allt ordentligt.

Tillsätt  mjölet lite i taget  och salt och blanda med slev.  Lägg i russin och mandelspån. Rör ordentligt. Täcka med plast och låt jäsa 45 minuter.

Satt ugnen 250 g .

Mjöla din arbetsyta och mjöla på degen och dela 8 lagom stora bollar. Lägg i ugnforma med bakplåtspeppar.

Pensa med vatten  och strö över mandelspån. Grädda i mitten av  ugnen 12 minuter.

 

Om du vill pensla med smör medan dem är varma. Riktigt gott.

 

Hoppas att ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

2 Responses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier