Saffransfrallor med russin och  mandel, saftigaste och godaste frallor. Älskar du lussekatter och allt om saffran  så kommer du  definitivt  älska dem< x<d.

Detta bröden blev uppäten snabbt med bara smör och mina barn  önskade sig om jag kan baka  dem på juldagen.

Recept

7 dl mjöl

2,5  dl mjölk

1 dl  yoghurt

25 g jäst färska / 1 påse (14 g)

2 msk socker

1 ägg

2 msk olja

1 tsk salt

0,5 g saffran

1,5 dl russin

1 dl mandelspån.

2  smak mandelspån att strö över senare.

 

Gör så här

Börjare med att mortla saffran tillsammans socker och lägg i skål. Häll över 1 dl  ljummet mjölk och låt stå 15 minuter.

Blötlägg russinen 10 -15 minuter.

Ta en annan skål och tillsätt resterande mjölken och jästen och rör runt lite och  låt stå 5 minuter.

Blanda ner saffransmjölken i jästen, lägg i ägget, olja , yoghurt och blanda allt ordentligt.

Tillsätt  mjölet lite i taget  och salt och blanda med slev.  Lägg i russin och mandelspån. Rör ordentligt. Täcka med plast och låt jäsa 45 minuter.

Satt ugnen 250 g .

Mjöla din arbetsyta och mjöla på degen och dela 8 lagom stora bollar. Lägg i ugnforma med bakplåtspeppar.

Pensa med vatten  och strö över mandelspån. Grädda i mitten av  ugnen 12 minuter.

 

Om du vill pensla med smör medan dem är varma. Riktigt gott.

 

Hoppas att ska smaka!