Rooti betyder bröd och farmaajo är ost som sedan häll över sirap eller kondenserad mjölk. Detta  bollarna smälter bara in munnen och är allas favorit. Man kan  också  fylla i Nutella, choklad eller precis vad man gillar.

 

 

 

Recept för 6-8 portioner

4,5 dl mjöl

1,5 dl mjölk

2 tsk torr jäst

0,5 tsk bakpulver

2 msk strösocker

0,5 tsk salt

nypa muskotnöt  (kan uteslutas)

40 g smör rumstemperatur.

2 msk mjölk att pensla bröd innan gräddning.

 

Fyllning

6-8 små kuber La vache quirat  smältost. Se bild Nedre.

Garnering

1,5  dl kondenserad mjölk

3 msk kokosflingor

 

 

Gör så här

Blanda i en bunke mjöl, salt, bakpulver 0ch eventuellt muskotnöt och lägg åt sidan.

Värme mjölken i fingret och tillsätt jäst, socker och låt stå 5 minuter.  Rör ner i mjölblandningen tills allt går ihop. Tillsätt smöret och arbeta degen 5-10 minuter. Låt degen jäsa 40 minuter. Förbered fyllning genom att dela mindre bitar ost.  Kavla degen rektangeln och skär 6 lika stora delar.

Dela 4-  6 små bitar varje deg.  Lägg i ostbitar och kny till en boll.  Smörja i smör ugnsform och varva bollar runt.  Lägg dem inte för nära och för att dem ska jäsa igen. Låt jäsa 2-30 minuter.  Sätt ugnen 200 g. Pensla bollar med mjölken och grädda 15 minuter.

Tar ut bollarna och häll över kondenserad mjölk genast och garnera kokosflingor. Låt svalna rooti  innan serveringen.

Hoppas att ska smaka!

 

 

 

 

Pensla med mjölk