Saftigt och smakrikt burgare med rödbetor och fantastisk tomatmarmelad som lyfter burgare en helt annan nivå. Har också serverad med krämig coleslaw.

Ni måste testa denna Hamburgare.

 

Recept för 4-6 portioner

500 g rödbetor   (förkokta rödbetor funkar också)

1 stor morot

1 ägg

1 dl ströbröd

o,5 dl mjöl

1 dl finhackad persilja / koriander

1 röd chili🌶

salt och peppar

olja att steka.

 

Så här gör du,

Skala och riv rödbetorna fint på ett rivjärn och krama ur så mycket vätska du kan. Riv även morot  fint.  Finhacka chili, persilja. Häll ner rivna rödbetor, morot, persilja och chili i en skål. Blanda ner ströbröd, mjöl och ägget. Krydda salt och peppar.  Forma burgare och hetta upp olja i en stekpanna. Stek 2- 3 minuter per sida.  Försätt tills du är klart allt.

 

 

Tomatmarmelad, syrligt, het och gott till många rätter.

500 g färska tomat

1 dl brun socker

1 gul lök

1 tsk koriander pulver

1 jalapeno

1,5 tsk salt.

 

Gör så här

 

Hacka allt och lägg i stekpanna. Koka upp och låt små puttra 45 – 60 minuter. rör om under tiden. Den ska vara  ganska tjock tomatmarmelad.  Förvara  i en burk marmeladen och du kan ha i kylen 2 veckor.