Lättlagat och supergoda vegetarisk rödbetsbiffar med potatis. Saftiga  och otroligt goda biffar som garanterat kommer bli stor favorit hos dig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept för 4 portioner

 

480 rödbetor

200 g potatis

1 dl ströbröd

1 dl persilja

2 st ägg

1 gul lök

2 st vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

1 buljongtärningar

0,5 tsk peppar

smör och olja att steka

 

Gör så här

 

Skala rödbetor och potatisen. Riv rödbetor och potatis på grova sidan av rivjärnet.   Lägg i en sil för att rinna av lite.

Skala löken, vitlöken och hacka fint. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök nån minut. Tillsätt tomatpuré, buljongtärning, peppar och allt under omrörning. Stänga av värmen och låt svalna helt.  Blanda sedan alla ingredienser i en bunke.   Forma till fina bollar/ biffar och stek med smör och olja ca 3-4 minuter per sida.  Svalna helt innan servering. Servera gärna med 🥬 och riktigt god sås.