Ringra bateta är  en Indiska ursprung rätt som kom  i Östafrika i Tanzania. Otroligt smakrik och läckert gryta som du garanterat kommer laga ofta hemma hos dig.  Det har blivit en stor favorit här hemma. Riktigt gott vegetarisk gryta.

Tillsammans med Chapati – Östafrikanska tunnbröd  är supergoda.

 

Recept för 6 portioner

500 g aubergine

300 g potatisen

4 st färska tomater   mixade , eller burk krossade tomater

1 msk tomatpuré

1 gul lök

3 st vitlöksklyftor

1 msk ingefära

2 tsk koriander pulver

1 tsk kummin pulver

1 tsk chili pulver eller paprika pulver

1 tsk gurkmeja

2 msk färska koriander

4 msk olivolja

1 buljongtärning grönsaks

1 tsk socker

salt och peppar.

1 dl kokande vatten

 

Gör så här, Satt ugnen 200 g.

Skala potatis och skär munsbitar. Finhacka auberginer och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och salt och rosta 25 minuter.

Hett upp olja i en kastrull och fräs löken, vitlöken och ingefära några minuter på låg värme. Tillsätt torra kryddor och rör runt lite. Lägg i tomatpuré och stek under omrörning.  Häll över  mixade tomater/ krossade tomater och smula ner buljongtärning och socker. Tillsätt vatten och blanda väl. Låt koka  15 minuter.  Vänd i ugnsrostade grönsaker och smaka av salt och peppar. Avsluta med färska koriander och servera gärna med chapati.

 

Hoppas att ska smaka!